Toeval bestaat niet. Gisteren plaatsen we nog onze rijtest van de – adem in – Mercedes-AMG GT 63 S E Performance 4-Door Coupé, en vandaag komen we deze jongen tegen. Mansory heeft deze hybride GT voorzien van een exterieur waar je over kunt discussiëren. Waar in ieder geval iedereen tevreden over zal zijn, is het vermogen dat de tuner toevoegt.

Vanuit de Mercedes-AMG-fabriek produceert de 4,0-liter V8 biturbo met elektrohulp 844 pk en 1.400 Nm. Dat is voor Mansory net niet genoeg. Na het kietelen van de achtcilinder produceert hij nu 880 pk en 1.490 Nm. Blijkbaar is een sprintje van 0 naar 100 km/u nu mogelijk in 2,8 seconden. De topsnelheid gaat iets omhoog naar 320 km/u, ondanks die joekel van een achtervleugel.

Omdat het een Mercedes-AMG GT van Mansory is, stoppen de visuele aanpassingen aan de carrosserie daar niet. Er zijn een nieuwe diffuser, uitlaatpijpen, wat inzetstukken van koolstofvezel en gele details. Ook zijn er nieuwe zijskirts en staat het ding op 22-inch wielen. Het vooraanzicht wordt gedomineerd door de beestachtige koolstofvezel motorkap met verschillende luchtinlaten.

De prijs van de Mercedes-AMG GT van Mansory

Om subtiliteit stond Mansory al niet bekend en dat imago versterkt de tuner met deze Mercedes-AMG GT 4-Door. Je kunt het hele pakket met auto en al bestellen bij Mansory. Daarvoor dien je 351.900 euro over te maken. De standaard-GT die wij testten, kost in Nederland 239.541 euro. Wil je ruim een ton besparen, stijlvoller rondrijden en neem je genoegen met 40 pk minder? Laat deze Mansory dan links liggen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)