Je zou de McLaren Artura als een kunstwerk op zich kunnen beschouwen, maar Nat Bowen, een Britse kunstenaar van abstracte zaken, is het daar niet mee eens. Dus deed ze een poging om een extra kunstzinnige Artura te maken. De buitenkant van de auto is voorzien van ‘doorschijnende harspigmenten’. Afhankelijk van waar je staat, moet de auto optisch van kleur verschieten. Iets wat Nissan al op de Micra leverde in de jaren negentig, maar goed.

Bowen staat bekend om haar harsstukken met meerdere lagen. Ze verkocht de kleurrijke werken aan verzamelaars over de hele wereld. De kunstenaar zegt dat het kunstwerk bedoeld is om ‘chromologie’ te onderzoeken, de psychologie achter kleur en hoe je hersenen erop reageren, evenals thema’s van kunst en toekomst. We zijn geen klassiek geschoolde artiesten, maar we genieten van het overkoepelende idee van ‘snelle auto’s met mooie kleurtjes’.

‘Het was een eer om met McLaren Automotive aan dit opwindende concept te werken en het te tonen als onderdeel van mijn eerste solotentoonstelling in Dubai’, zegt Nat Bowen. ‘Mijn doel was om een ​​echt meeslepende ervaring te bieden en de bezoekers in een meditatieve staat te brengen, weg van de dagelijkse afleiding, en hen in staat te stellen hun relatie met kleur verder te verkennen en te ontwikkelen.’ Zeg het maar: hoe heeft jouw relatie met kleur zich ontwikkeld sinds het ontdekken van deze Artura?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)