McLaren komt in ‘de eerste helft van 2021’ met een geheel nieuwe, hybride sportauto. De McLaren Artura, zoals ie gaat heten, zal op een geheel nieuw koolstofvezel onderstel staan. ‘Elk aspect is nieuw’, zegt Mike Flewitt, CEO van McLaren Automotive. ‘Van het platform en elk onderdeel van de high-performance hybride aandrijflijn tot de carrosserie, het interieur en de bedieningselementen. Maar hij borduurt natuurlijk voort op de decennia ervaring die we hebben opgedaan in lichtgewicht race- en straatauto’s. Alle expertise die we hebben, komt nu samen in deze nieuwe supercar.’

Is de McLaren Artura een soort ‘P1 Light’?

Hij verwijst daarmee natuurlijk onder andere naar de McLaren P1, de hybride hypercar die het opnam tegen de Ferrari LaFerrari en de Porsche 918 Spyder. En naar de meer recente Speedtail, die niet alleen hybride, maar ook McLarens snelste auto (top 403 km/u) tot nu toe is. Verder blijft er nog veel onduidelijk – McLaren is natuurlijk van plan al het nieuws zo druppelsgewijs mogelijk naar buiten te brengen. Het wordt echter geen ‘P1 Light’, daarvoor heeft McLaren die Speedtail dus al. Denk meer in de richting van wat nu de 720S is.

Wel laten de Britten al weten dat ook de motor een geheel nieuwe wordt. Dat zal namelijk een V6 zijn, die dankzij elektrische hulp dezelfde prestaties zal moeten leveren als de huidige V8. Ook volledig elektrisch rijden behoort tot de mogelijkheden – het elektrische gedeelte wordt dus niet geregeld door een staafmixermotortje. Zodra we meer weten, weet jij het ook.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)