De grootste flater die je kunt slaan bij een testrit is schade rijden terwijl de verkoper naast je zit. Maar wat als de auto vlam vat? Ben jij dan verantwoordelijk of heeft de verkoper pech? Hoe de verzekeringsmaatschappijen dit ook gaan uitvechten, een potentiële klant en een verkoper van een McLaren Artura kwamen gelukkig met de schrik vrij toen de hybride supercar in brand vloog.

De verkoper en geïnteresseerde waren nog geen 4 kilometer verwijderd van de McLaren-showroom en reden richting de Britse snelweg M1. Volgens The Telegraph vatte de Artura onverwachts vlam. Er was genoeg tijd om de auto naast te weg te parkeren en veilig uit te stappen. Vervolgens had de lokale brandweer ruim een half uur nodig om de McLaren te blussen.

Om een nieuwe brand te voorkomen, werd de 7,4-kWh lithium-ion batterij uit de auto verwijderd. Volgens een woordvoerder van McLaren is het merk op de hoogte van het incident en wordt er een onderzoek gestart naar hoe de brand kon gebeuren. Het financiële verlies van de Artura is hoe dan ook een zware last. In Nederland werd bij de presentatie van de McLaren Artura een prijs aangekondigd van 235.500 euro.

Specificaties van de McLaren Artura

Voor die ruime twee euroton krijg je een 3,0-liter V6-motor met twee turbo’s en een elektromotor. Samen produceren ze 680 pk. Van 0 naar 100 km/u gaat de Artura in 2,9 seconden en de topsnelheid is 330 km/u. Een exemplaar dat er niet bij staat als de auto op de pijnlijke beelden hieronder, kan ongeveer 30 kilometer elektrisch rijden.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)