Oef, deze video kun je bijna voelen. De kleine crash en bijna grote crash gebeuren op het circuit van Dijon-Prenois in Frankrijk. Twee coureurs in een Chevron en een Pantera halen de Porsche 910 van ene Aynsley links én rechts in, waarbij de linker auto de Porsche raakt. Al heel vervelend, maar met wat geluk blijft de tik beperkt tot wat lakschade, want glasvezel is al moeilijk genoeg te repareren.

De gifbeker is nog niet leeg voor de coureur, want een paar angstige momenten volgen wanneer anderen hem maar nét kunnen ontwijken. De blauwe Porsche RSR met nummer 78 is de held van deze video. De bestuurder worstelt de listige machine zijwaarts langs de gespinde Porsche 910 en voorkomt een hoop tranen.

De coureur van de Porsche 910 zegt tegen TopGear dat de Pantera en de Chevron verwikkeld waren in een hevige strijd. Beide auto’s hebben twee keer zoveel vermogen als de Porsche en door het hoge snelheidsverschil schoten de twee de 910 voorbij. Ze hadden hun tempo moeten aanpassen toen ze langzamer verkeer zagen, vindt de coureur. Ook mogen de marshalls met de vlaggen beter zichtbaar zijn. De Pantera kreeg geen straf voor zijn actie.

Porsche Prototype 910 Werks

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Valve & Piston (@valveandpiston) on

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear