Als je ook op het internet niet buiten de landsgrenzen komt, dan ken je Genesis alleen van de Hyundai Genesis Coupé, de speelse achterwielaandrijver van een paar jaar geleden. Sinds die auto is Genesis op zichzelf gegaan als luxemerk van Hyundai. Zie het als wat Lexus is voor Toyota. Ze doen al enige jaren zaken in andere delen van de wereld en willen nu de oversteek maken naar Europa – met deze geweldige Genesis G70 Shooting Brake.

Hij komt misschien naar Nederland

Aankomende zomer moet de Genesis G70 Shooting Brake naar Europa komen. Het merk begint zijn offensief in Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Hopelijk steken ze later ook door naar Nederland, want deze stationwagen zien we graag op de A2 verschijnen. De auto is 4,68 meter lang en 1,85 meter breed. Qua lijnenspel heeft ie wel iets weg van de Lexus IS 200 SportCross. Je weet wel, de stationwagenversie van de auto die de term ‘Lexus-achterlichten’ introduceerde.

Motoren Genesis G70 Shooting Brake

De motoren van de stationwagen zijn nog niet bekend. Hou rekening met hetzelfde motoraanbod als de G70 sedan en de Kia Stinger GT. Dus een 2.0 met 245 pk, een 3,3-liter V6 met 366 pk en een 2,2-liter diesel met 200 pk. In Nederland biedt Kia van de Stinger alleen de V6 aan. Dankzij de BPM moet deze auto bijna 90.000 euro kosten. Deze Genesis zal niet veel goedkoper zijn, als hij naar Nederland komt. Een verkoopkanon zal het helaas dus nooit worden, vrezen we.

Advertentie

Reacties

  • Stylist heeft op 12 mei 2021 geschreven:

    Een poging om een Aston Martin voorkant te combineren met een Mercedes CLA achterkant.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie