Het vinden van de ideale zitpositie is als een Rubiks kubus. Je moet alle elementen perfect op elkaar afstemmen om tot de oplossing te komen. Vervolgens leent iemand je auto voor een ritje van vijf minuten, met als resultaat dat je buitenspiegel naar de maan gericht is, je binnenspiegel naar je linker binnenzak en je met je rechter tepel kunt sturen.

Genesis, het luxemerk van Hyundai, helpt hierbij. Bij het Smart Posture Care-systeem voer je je lengte, gewicht en de gewenste stoelhoogte in. Smart Posture Care vindt dan de meest ergonomische zitpositie voor jou. Helemaal automatisch.

Tante Lien

Handig, want hoeveel mensen ken jij die compleet verkeerd achter het stuur zitten? Mensen die zo dicht achter het stuur zitten dat ze met hun kin kunnen sturen. Of zo ver naar achteren dat je tante trots zou zijn. Welke tante? Tante Lien. Welke Lien? Lean back.

Zeker in een maatschappij waarbij iedereen het grootste deel van de dag als een zoutzak achter de computer zit, is een ergonomische zitpositie achter het stuur een welkome afwisseling. Had je bureaustoel maar Smart Posture Care.

De functie zit op de Genesis G90 en ook op de nieuwe Genesis G70. De laatstgenoemde sedan zou uitstekend kunnen concurreren met de BMW 3-serie en Audi A4 – en zou de perfecte binnenkomer zijn voor het merk in Europa. Al zal dat nog wel even duren. Áls het gebeurt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)