Nou, waarom ook niet? Als je een auto kogelwerend wilt maken, kun je er net zo goed een kiezen van een merk dat bekendstaat om het uitrusten van ‘s werelds opvallendste geheimagent. AddArmor heeft zijn nieuwste creatie onthuld: een volledig gepantserde Aston Martin Vantage.

De baby-Aston krijgt door het bedrijf het zogeheten B4-beschermingsniveau aangemeten. Dat omvat bijvoorbeeld kogelwerend glas, sterkere deuren, een explosiebestendig dak van gehard staal en een schild dat de brandstoftank beschermt. Er is ook een gepantserd schutbord (tussen de motor en de cabine) en alles is gemaakt van composietmateriaal. Je krijgt zelfs een set runflat-banden, ‘om het ontsnappen uit elke moeilijke situatie veel gemakkelijker te maken’. Doelen ze hier op het het ontwijken van een handlanger in een Jaguar C-X75 als je toevallig ‘op vakantie bent’ in Rome?

Andere foefjes van de gepantserde Aston Martin Vantage

Andere toevoegingen zijn de sabotagebestendige uitlaatkappen – zodat ‘vreemde voorwerpen niet kunnen worden ingebracht’ – en externe deurgrepen die schokken geven om toegang te voorkomen. De ophanging is ook versterkt om het extra gewicht aan te kunnen. De bepantsering zou zo’n 204 kilo toevoegen.

De prijs van de kogelwerende Aston

‘Het was van het grootste belang voor ons om onze lichtgewicht bepantsering op deze Vantage te gebruiken, omdat snelheid een ongelooflijk waardevol bezit is in gevaarlijke situaties op de openbare weg’, legt voormalig US Special Ops-veteraan Pete Blaber van AddArmor uit. Het pakket kost ongeveer 30.000 euro; eigenlijk niet eens zo’n extreme prijs.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)