Er zijn dagen dat je ze niet krijgt aangeboden: stuntauto’s uit Bondfilms. Toch kan de glinsterende oranje schurkenkar uit Spectre (2015) nu van jou zijn. Dat wil zeggen: één van de zeven stuntauto’s die tijdens de opnames werden gebruikt. Het is, om precies te zijn, de Jaguar C-X75 met chassisnummer 007.

De Jaguar C-X75 zou ooit in productie gaan als een hysterische mega-hybride met gasturbines, maar daar werd vreemd genoeg van afgezien. Toch wilde het merk de auto niet onopgemerkt laten verdwijnen: ze zetten ‘m in als achtervolgingsauto in de 24e Bondfilm. Een boefje genaamd Mr. Hinx jaagt ermee door Rome, achter de Aston Martin DB10 van James Bond aan.

De Jaguar C-X75 werd gebouwd door Williams

Zoals gezegd zetten de filmmakers voor de opnames van Spectre zeven exemplaren in. Volgens Jaguars SVO-baas John Edwards waren dit in principe ‘spaceframes naar WRC-specificaties’, voorzien van een supercharged V8 met dry-sump smering. Williams Advanced Engineering was verantwoordelijk voor de bouw van de auto’s. Verwacht overigens geen perfecte afwerking – in de filmwereld is zoiets niet nodig.

De Jaguar C-X75 met nummer 007 werd na de opnames door JLR doorverkocht, en de mazzelaar die ‘m opstreek, biedt de auto nu te koop aan. De vraagprijs is 864.000 pond, of zo’n 1.015.000 euro. Te veel geld? Laat ons maar eens zien waar je er goedkoper eentje kunt vinden. Geïnteresseerden kunnen de auto hier bekijken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)