Als je zeker wilt zijn dat een Bentley Bentayga niet de laatste van je vele foute keuzes is, ga dan voor deze gepantserde Bentley Bentayga. Het Canadese Inkas gaf de SUV een kogelwerende behandeling waardoor je rondom beschermd bent tegen rondvliegend lood en explosies.

De Bentley Bentayga was al een bunker op wielen om te zien, en nu kopt de bepantsering letterlijk kogels van een AK47 en een AR10 terug. De versterkte bodemplaat ketst explosies van ten minste twee DM51-granaten af. De ophanging is verstevigd voor het extra gewicht en optioneel kun je kiezen voor krachtigere remmen.

Hoe veilig is de gepantserde Bentley Bentayga?

Volgens Inkas voldoet de gepantserde Bentley Bentayga aan de CEN 1063 BR6-standaard. Wat dat betekent? Geen idee. De brandstoftank, de ECU en de batterij zijn ook extra goed ingepakt zodat de auto altijd blijft functioneren. Een sirene en flitsers achter de grille staan ook op de optielijst.

Een rookscherm en geëlektrificeerde deurgrepen zijn optioneel. Aan de W12 prutst Inkas niet – wat betekent dat je 608 pk en 900 Nm tot je beschikking hebt en dat lijkt ons afdoende. Heavy duty-wielen staan ook op de optielijst, maar zitten op de foto’s niet onder de auto gemonteerd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)