Wist je dat alle Volkswagen Golf GTI’tjes die in Nederland zijn geleverd kogelvrij zijn? Kogelwerend, dat is weer een ander verhaal, maar dat kan nu ook. Volgens het Zuid-Afrikaanse Armormax is dit de eerste gepantserde Golf 8 GTI ter wereld. Ze leveren geen half werk, want zelfs het glazen schuifdak is kogelwerend bij deze GTI – én hij functioneert nog.

Ook de zijruiten gaan gewoon nog omhoog en omlaag, wat ook niet altijd het geval is bij gepantserde ramen. De deuren, de achterbank en al het plaatwerk rondom de inzittenden is eveneens verstevigd met lichtgewicht bepantsering. De gepantserde Golf GTI weegt slechts 180 kilo meer, dus alsof je met je schoonmoeder op stap bent.

De gepantserde VW Golf GTI heeft nu beveiligingsniveau B4, waardoor je in de hatchback veilig bent voor handwapens en shotguns. Doorgaans kun je nog opties selecteren zoals handgrepen die je onder stroom kunt zetten tegen indringers en zaken als rookschermen. Wat de kogelwerende GTI moet kosten, is niet bekend.

Maar waarom een gepantserde Golf GTI?

Een gepantserde Volkswagen Golf GTI is zo’n gek idee nog niet. Zeker in onveilige gebieden wil je zo min mogelijk opvallen. Nu is de huidige Golf GTI niet het toppunt van subtiliteit, maar je hebt allicht een minder groot doelwit op je rug dan wanneer je een grote Cadillac Escalade rijdt op 19-inch velgen. Plus als je in de penarie zit, wil je zo snel mogelijk weg, en daar helpt de 245 pk dan weer bij.

Lees ook: Zo halen ze een gestolen Golf GTI terug in Zuid-Afrika

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)