Voor sommige Nederlanders is het tegenkomen van landgenoten het ergste wat ze op vakantie kan overkomen. Dan moeten ze ineens beleefd reageren op vragen als ‘lekker hier, hè?’ of ‘wanneer zijn jullie aangekomen?’. Wie op strandvakantie naar Essen gaat, hoeft niet te schrikken van Nederlandse kentekens. Er zijn geen andere toeristen in de buurt: die auto’s in Duitsland zijn gewoon gestolen. Gelukkig maar.

De politie van Essen meldt dat ze dit jaar al twintig gestolen Nederlandse voertuigen in beslag hebben genomen in Essen en Mülheim an der Ruhr. Het zijn voornamelijk exemplaren van de Toyota RAV4, Landcruiser en CH-R. Ook enkele Mazda CX-5’s werden langs het trottoir aangetroffen in Duitsland. Vaak droegen ze nog Nederlandse platen, maar soms zaten er Duitse platen op de Nederlandse auto’s.

Gestolen voertuigen zet je niet op je eigen oprit

Waarom parkeren dieven gestolen auto’s uit Nederland in Duitse woonwijken? De politie denkt dat de boeven ze willen verkopen. Het zou niet slim zijn om gestolen goederen op je eigen oprit te zetten, dus kiezen de dieven een woonwijk waar de auto hopelijk onopgemerkt blijft. In twintig gevallen kwam de politie de auto halen, maar het is onmogelijk om te zetten hoeveel gestolen auto’s er echt staan.

De gestolen auto’s worden voor te lage prijzen aangeboden op het internet. Pas als de koper betaald heeft en de auto wil gaan registreren, blijkt dat de auto gestolen is. De verkoper is er dan al met het geld vandoor. De politie in Duitsland waarschuwt dat ‘koopjes’ heel zeldzaam zijn en dat je altijd moet oppassen. Ook vragen ze verdachte voertuigen in woonwijken te melden.

De politie zoekt de gestolen auto in Duitsland ook online op

Als de politie zo’n gestolen voertuig aantreft, gaan ze op het internet op zoek naar de verkoopadvertentie. Zo vond de Polizei van twee voertuigen deze week de verkoper: ‘In de advertenties werden de twee SUV’s voor een zacht prijsje aangeboden. De advertenties bevatten veel spelfouten en de verkopers waren pas een paar dagen op het platform geregistreerd.’

Advertentie

Reacties

  • Henk heeft op 30 juli 2023 geschreven:

    Mijn auto is in Cochem terug gevonden maar ik krijg hem niet meer terug omdat er een redelijke prijs voor betaald is 🤬 zonder sleutels en kenteken

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie