Mensen herkennen vaak gezichten in auto’s (pareidolie noemen ze dat ook wel), maar binnenkort gaan auto’s ook gezichten herkennen van mensen. Het nieuwste model van Hyundai’s luxedivisie Genesis vervangt met gezichtsherkenning de conventionele autosleutel. In ieder geval om de deuren van het slot te halen. Omdat de Genesis GV60 weet wie instapt, kan hij gelijk de positie van de stoel aanpassen. De gezichtsherkenning werkt met Near Infra-Red (NIR) en werkt dus prima in het pikkedonker.

Nog wel de autosleutel nodig om te starten na gezichtsherkenning

Een brede sociale kring heeft de Genesis GV60 niet, het systeem herkent maar twee gezichten. De auto starten met je gelaat, dat kan nog niet. Wat wel kan, als je dapper genoeg bent, is de autosleutel ín de auto laten liggen en de auto op slot doen met je hoofd. Dan gaat de Genesis alleen open als hij een bekend gezicht ziet. De sleutel in de auto laten liggen, klinkt ons als een lastig verhaal voor de verzekering bij diefstal. Als je even kort een duik wilt nemen onderweg, kan het wel handig zijn.

Met vingerafdruk erbij is de sleutel helemaal overbodig

In de GV60 plaatst Genesis tevens een vingerafdrukscanner. Hiermee kun je de auto wel starten. Dan haal je de auto van het slot met gezichtsherkenning en start je de auto met je vingers. De gezichts- en vingerherkenning zal later in andere modellen van Genesis verschijnen. Het luxemerk van Hyundai is al langere tijd actief in bijvoorbeeld Amerika en komt binnenkort naar Europa. Wanneer (en of) het merk naar Nederland komt, is nog niet bekend. Het merk begint in Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)