Kan de Hyundai Ioniq 5 je wel bekoren, maar stoor je je aan de net iets te overdreven details in de styling? Dan is de Genesis GV60 misschien iets voor jou. De nieuwe elektrische SUV is het luxebroertje van de Ioniq 5 en de Kia EV6. Zeker is dat hij naar Europa komt, maar het is nog niet duidelijk of hij ook in de Nederlandse dealers verschijnt.

Het duurt nog een jaartje voordat de Genesis GV60 zijn debuut maakt, dus het merk geeft nog niet alle details vrij. We weten al wel dat de GV60 op het E-GMP-platform staat, net als de eerder genoemde EV’s van Kia en Hyundai. Hou rekening met de keuze uit een 58- of een 74-kWh accu en een actieradius van maximaal 500 kilometer, ongeveer. De krachtigste versie zal twee elektromotoren hebben et ongeveer 305 pk.

Het design van de Genesis GV60

Atletische elegantie, zo noemt Genesis het design van de GV60. Kenmerkend zijn de dubbele koplampen per kant en de clamshell-motorkap, die dus naar beneden richting de wielkasten loopt. De grille zit extra laag om de batterijen (die in de bodem liggen) goed te koelen. De achterlichten zijn eveneens in tweeën gesplitst. En maak je geen zorgen: deze kleur groen is niet de enige lak op de optielijst.

Het interieur

Hetzelfde geldt voor de kleuren van het interieur, al moeten we zeggen dat het blauwe leer niet een zo gek staat. De groene stiksels erbij doen lichtjes denken aan een hardloopschoen. Genesis plaatst analoge knoppen voor de verwarming en iets in de middenconsole dat ze de ‘Crystal Sphere’ noemen. Deze kristallen bol gebruik je om de auto in ‘drive’ te zetten. Laat Indiana Jones het maar niet horen – anders ben je hem kwijt.

Genesis komt als het goed is dit jaar nog naar Europa. Het merk begint in Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. Hopelijk steken ze later ook door naar Nederland, want we willen op z’n minst de Genesis G70 Shooting Brake, al is die auto in ons belastingstelsel vrij kansloos. Deze GV60 mag wat ons betreft ook wel meekomen, dan.

Reacties

 • Stef heeft op 6 november 2021 geschreven:

  Zou ‘m nu al willen bestellen hele mooie wagen.

  Reageer
 • Chris heeft op 20 augustus 2021 geschreven:

  Lijkt wel wat op de porsche Macan, maar dan een stuk mooier.

  • Opticien heeft op 23 augustus 2021 geschreven:

   Jij mag je komen melden want je ziet het niet zo helder!

   Reageer
  Reageer
 • Ikke heeft op 19 augustus 2021 geschreven:

  Premium prijs voor een auto met dezelfde goedkope voorkant als een Kona. Laat maar zitten.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)