Van alle BMW’s die begerenswaardig zijn, scoort de E30 zeer hoog. En zeker de coupé-variant. Gaat jouw hartje daar ook sneller van kloppen? Dan kunnen we je blij maken met het nieuws dat er een gloednieuwe BMW E30 op je staat te wachten.

Niet een héle gloednieuwe BMW E30, maar wel een belangrijk deel ervan, namelijk een ongebruikte carrosserie. Volgens de verkoper is het naar alle waarschijnlijkheid de allerlaatste fabrieksnieuwe E30-body ter wereld. De stickers zitten er nog op, het ding heeft nog niet eens een VIN-nummer. Deze E30 is nieuwer dan die hele schuur vol nieuwe BMW 5-series bij elkaar.

In een bubble

De eigenaar heeft de body al 15 jaar. De carrosserie heeft het grootste deel van zijn leven doorgebracht in een bubble en op zijn originele houten dolly. Pas toen het ding werd ingevoerd in Amerika, moest ‘ie van z’n eigen kar af. In Amerika hebben ze blijkbaar andere regels als het op dolly’s aankomt, dus moest de originele wijken voor een exemplaar dat wel aan de Amerikaanse standaard voldeed. Na al die jaren ziet de huidige eigenaar het nut er niet meer van in de body nog langer te bewaren. Plus: hij kan de ruimte die bij de verkoop vrij zou komen in zijn garage, best gebruiken.

Dat de carrosserie nog geen eigen nummer heeft, maakt deze body het gedroomde onderdeel voor een perfecte restauratie. Je vraagt je af waarom? Omdat je alle onderdelen van het project dat je nog in je schuur hebt staan, kwijt kunt in en op deze nieuwe carrosserie. Eenmaal klaar sla je het VIN-nummer erin et voilà: een gloednieuwe BMW E30, geheel tot uw beschikking.

Gloednieuwe BMW E30 carrosserie voor 30k

Oké, da’s makkelijker gezegd dan gedaan, maar feit blijft: een betere basis voor een restauratie of andere E30-bouwpartij dan deze, ga je écht niet vinden. Hij staat op je te wachten in Texas. De huidige eigenaar verwacht wel een bod dat de 30.000 dollar overstijgt, omgerekend een slordige 26.000 euro, exclusief transport en invoer.

Beeld: Paul Marshall/E30 Only Classifieds

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear