Als je General Motors heet en 3 miljard dollar investeert in een fabriek voor elektrische auto’s, dan wil je wel even een lekkere binnenkomer hebben. Een mooie elektrische Cadillac, bijvoorbeeld. Of nog beter: een elektrische Hummer. Volgens bronnen van Reuters overweegt het concern de mastodont te reanimeren met een stroomstoot.

General Motors zet de Detroit-Hamtramck-fabriek in om elektrische pick-ups, SUV’s en busjes te maken op het nieuwe BT1-platform. Volgens Reuters gebruikt GM daarvoor dezelfde aanpak als Tesla: beginnen met een duur model en later pas goedkopere modellen produceren. In 2023 komt GMC met een pick-up op dit platform en Cadillac met een SUV.

Maar voor die tijd wil General Motors nog een kleinschalige productie opstarten. Hummer zou daarvoor de ideale kandidaat zijn. ‘Een Hummer-badge op wat dan ook plakken, is een geweldig idee voor General Motors omdat de halve marketing al betaald is’, zegt Sam Fiorani van Auto Forecast Solutions. De Hummer zou een SUT kunnen zijn, met een open laadbak achter.

General Motors mag van geluk spreken dat ze überhaupt de optie nog hebben voor een elektrische Hummer. In 2009 kondigde GM aan Hummer verkocht te hebben aan een Chinees bedrijf. Deze deal werd op het laatste moment afgeketst. Een paar jaar later was er wederom interesse in het merk, maar ook deze deal viel in het water.

Volgens diverse bronnen verdient GM zelfs in 2019 nog aan Hummer. Bijvoorbeeld met reserveonderdelen voor bestaande modellen. En schijnbaar zijn er nog mensen en bedrijven die het logo willen gebruiken (waarschijnlijk voor t-shirts en dergelijken) en voor de licentie betalen. Wil je niet wachten op de elektrische Hummer, kijk dan even bij Kreisel.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear