Weleens een foto gezien van een ongelukje met een auto met verfblikken achterin? Stel je dat nu eens voor met benzine én een vuurtje erbij. Gek dus eigenlijk dat je maar liefst 240 liter benzine in jerrycans zelf mag vervoeren in je autootje. Overigens raden veel instanties, zoals de ANWB, dit af.

Volgens het AD kun je dus geen boete krijgen als je 240 liter brandstof over de grens gaat halen, als de boel maar in degelijke jerrycans van maximaal 60 liter per stuk zit, en als de lading maar goed is vastgezet. Maar er hangt je wel een andere kostenpost boven het hoofd: de Belastingdienst wil graag een aalmoes.

Goedkoop tanken in buitenland kan extra kosten

Als jij in Duitsland gaat tanken en daarna in één streep naar huis rijdt, zal niemand in de gaten hebben dat je goedkope peut bent gaan halen. Maar officieel moet je, als je meer dan 10 liter reservebrandstof in het buitenland haalt, gewoon Nederlandse accijnzen betalen.

Mocht je dus staande worden gehouden, dan kun je nog een brief met een naheffing van de Belastingdienst krijgen. Je betaalt dan accijnzen over de brandstof die je achter in de auto hebt liggen, niet over wat er in de tank zit.

Reacties

 • Cor heeft op 4 juni 2022 geschreven:

  We kunnen natuurlijk ook net doen of we een eenheid zijn in de EU en de prijzen gelijk trekken….

  Reageer
 • Little heeft op 4 juni 2022 geschreven:

  Oftewel je moet een bonnetje hebben van een tankstation uit NL

  Je kan aan de kleur niet zien waar het is getankt…….

  We worden slecht behandeld door de overheid en partijen die nu regeren, verwachten ze dan geen burgerlijke ongehoorzaamheid?

  Reageer
 • Hans heeft op 3 juni 2022 geschreven:

  Wat een kut land is Nederland doe toch eens wat het volk wil. Bij komende verkiezingen wordt vsk K er wel op afgerekend alleen is het kwaad dan al geschied

  Reageer
 • Lasgo heeft op 3 juni 2022 geschreven:

  Den Haag heeft de accijnzen al verlaagd in april.
  Het is die maffia van Shell die de prijzen manipuleert!!
  Men mag mij eens uitleggen hoe het mogelijk is dat Shell over het 1e kwartaal van 2022 miljarden winst heeft gemaakt??
  Shell liep immers in februari/maart toch te piepen dat ze al haar activiteiten in Rusland moesten verkopen voor een appel en een ei? En dan tóch miljarden euro’s winst? Onmogelijk. We worden gewoon besodemieterd waar we bij staan. Voorbeeld: In mijn woonplaats zitten naast Shell ook nog Tango en Tinq. De prijzen van Tango en Tinq zijn over het algemeen hetzelfde. Shell wàs altijd € 0,02 duurder!!
  Tango en Tinq hebben nog steeds dezelfde prijs, maar het verschil met Shell is géén € 0,02 meer. Inmiddels scheelt het meer dan € 0,10. Dan is het toch heel duidelijk dat Shell de prijzen manipuleert. Tja, de AANDEELHOUDERS, de criminelen met de witte boorden, ja die moeten tevreden worden gehouden. Stelletje oplichters!! Kunnen ze straks de kwartaalcijfers van het 2e kwartaal van 2022 met een miljarden winst afsluiten. Dààr zou de POLITIEK nu eens moeten ingrijpen. Shell verdiend miljarden over de ruggen van de automobilist. Pure diefstal! Maar de POLITIEK doet hier niks tegen, want het koninklijk huis heeft ook aandelen in Shell. Kortom, die aandeelhouders lachen zich de pleurus om ons klootjesvolk!!

  Reageer
 • Stan heeft op 3 juni 2022 geschreven:

  Wat een onzin dat met het accijns, deze heb je al in het buurlsnd afgerekend. Je zit hier binnen de EU. De hele kofferbak vol met benzine is idd niet erg slim.

  Reageer
 • Carla heeft op 3 juni 2022 geschreven:

  De Belastingdienst, leuker kunnen we het niet maken 🤑🤑

  Reageer
 • Mello heeft op 3 juni 2022 geschreven:

  Tja, met 100, 200 liter of meer in je achterbak dan ben je zelf een achterlijkebak!
  Je zal maar worden aangereden van achteren, waar je kids zitten in je 3 deurs!
  D O E H E T N I E T !

  Reageer
 • Klaas Naber heeft op 3 juni 2022 geschreven:

  Compleet voltanken oké,maar ff de kofferbak volgooien met benzine dat is spelen met je eigen en andersmans leven,dan heeft men geen verantwoordelijkheid meer. Tja en dat voor een paar cent voordeel….dus doe je eigen voordeel ermee, en vadertje staat ligt altijd op de loer. Gr Klaas Naber

  Reageer
 • Ruurd heeft op 3 juni 2022 geschreven:

  Nederland moet gewoon eens gaan nadenken waar het mee bezig is en hoe het zichzelf in de toekomst ziet. Sleep zelf welliswaar geen jerrycans mee maar tank wel over de grens. Zoals vandaag scheelde dat 47(!) Cent per liter. Den Haag zou zich eens in de burger kunnen gaan verplaatsen ipv in de schatkist.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear