Tuurlijk, het was leuk dat onze regering besloot de krankzinnig hoge brandstofprijzen iets te verlagen door een accijnsverlaging door te voeren. Misschien heeft dat Duitsland wel geïnspireerd hetzelfde te doen. Volgende week voeren namelijk ook ook onze Oosterburen een accijnsverlaging door. Daardoor loopt het verschil in de prijs voor een Duitse liter Euro 95 en een Nederlandse, op naar bijna 50 cent. Ga je puur naar de adviesprijs kijken, dan is het verschil zelfs 60 cent, zo meldt het AD.

Besparing loopt leuk op door accijnsverlaging

En dat scheelt nogal. Op een tank van 50 liter ben je over de grens al 25 euro goedkoper uit. Mensen met een grotere auto waar je 80 liter in kwijt kunt, besparen 40 euro. Dieselrijders profiteren trouwens minder: dat verschil bedraagt slechts 14 cent. In eerste instantie zal de accijnsverlaging drie maanden duren.

Het valt te verwachten dat dit zal leiden tot een enorme run op Duitse tankstations in het grensgebied. Ook wordt voorzien dat er de komende week in die regio’s juist veel minder getankt zal worden, omdat automobilisten liever wachten tot de maatregel van kracht is. Tot slot vermoeden wij dat de vraag ‘waar zullen we dit jaar eens op vakantie gaan?’ in 2022 een stuk makkelijker beantwoord gaat worden.

Reacties

 • Henk de Graaf heeft op 28 mei 2022 geschreven:

  Nedrland wordt zo langzamer een duur land om in te wonen ,verkeerde of te late beslissingen zijn er de oorzaak van.
  Maakt niet over welk onderwerp je het wilt hebben ,een regering die op zoveel punten naast de pot piest.
  Het is om je rot te schamen , waarom kan Duitslan , Belgie wel zo minder belasting rekenen als Nederland.
  Echt tijd voor een andere regering !!!

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear