Agenten die in de Audi A6’jes met V6-motoren willen rijden, die moeten een speciale rij-opleiding volgen. Voor dienders die nog niet die training hebben gehad, mogen in de A6 met een viercilinder rijden. Deze heet ook wel de SIV Light of Verkeers Surveillance Voertuig. En nu heeft de politie ook een leuke actie voor agenten die helemaal geen rijbewijs hebben.

Nee, de politie heeft geen vloot kleine Fiat Topolino’s aangeschaft zodat agenten zonder rijbewijs op pad mogen. Al zijn er wel politiekorpsen die met zo’n Citroën Ami rondrijden. We dwalen af. Wie zich nu aanmeldt voor de politieacademie en geen rijbewijs heeft, krijgt een rijbewijs B gratis bij de opleiding. Zo hoopt de politieacademie meer nieuwe aanmeldingen te krijgen.

Vergoeding tot 2.750 euro

Momenteel zijn aspirant-agenten verplicht een rijbewijs B te hebben voordat ze zich konden aanmelden voor de academie. Zo kunnen ze tijdens de opleiding gelijk aan de slag met de speciale rij-trainingen van de politie. Vanaf volgend jaar krijgen nieuwe agenten tot wel 2.750 euro vergoed om buiten de opleiding een rijbewijs te gaan halen.

‘Voor jonge mensen die als politieagent willen werken, is het rijbewijs een grote kostenpost die hen ervan kan weerhouden om bij de politie te solliciteren. Met deze maatregel wordt de belangstelling om bij de politie te komen werken naar verwachting vergroot’, meldt de politie. Vanaf 8 augustus kun je je aanmelden bij de agentenopleiding zonder een rijbewijs.

Advertentie

Reacties

  • Denn heeft op 14 juni 2023 geschreven:

    Adsurd, dus mensen met een strafblad mogen sowieso al niet aanmelden… Onnodig sponsoren is dat… Daar blijft al ons geld dus…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie