Leuk nieuws voor als je net wat centjes tekort kwam voor een Model 3 en zeer vervelend nieuws als je net van je eigen geld een auto bij Elon Musk hebt geshopt: Tesla verlaagt de prijzen van de Model 3 doodleuk nog een keer. Dit keer zakt de prijs met 3.000 euro, waardoor de auto inmiddels 10.000 euro goedkoper is dan vorig jaar.

De 325 pk sterke Tesla Model 3 met achterwielaandrijving en net geen 500 kilometer actieradius kost nu 41.990 euro. Daarmee is ie 3.000 euro goedkoper dan de nieuwe Hyundai Ioniq 6. Ook is hij iets goedkoper dan bijvoorbeeld een Cupra Born en zelfs 10.000 euro goedkoper dan een Polestar 2. En vergeet niet dat je nog 2.950 euro subsidie krijgt van de overheid als particulier.

Waarom verlaagt Tesla de prijs van de Model 3?

Tesla geeft geen verklaring over de prijsverlaging. Sterker nog: ze verlagen de prijzen stilzwijgend zonder er een bericht over uit te sturen. We zijn wel benieuwd naar de winstmarges die Tesla nu nog heeft. Maken ze verlies op de Model 3 met als doel om de concurrentie de markt uit te drukken? Of kunnen ze de auto inmiddels voor een gunstige prijs bouwen?

We zijn ook benieuwd of de vernieuwde versie van de Tesla Model 3 deze verlaagde prijzen zal hanteren, of dat deze lage prijzen de ‘oude’ versie nog een boost moeten geven. Gisteren verscheen de eerste foto van de nieuwe neus op het internet. Wanneer de vernieuwde Model 3 in Nederland arriveert, welke specificaties de facelift heeft en wat ie dus gaat kosten, is niet bekend.

Reacties

 • Bjorn heeft op 14 april 2023 geschreven:

  Nog steeds erg duur voor zo’n lelijke auto.

  Reageer
 • John heeft op 14 april 2023 geschreven:

  Zooooo dat kan niet uit weelde zijn…!!!

  Reageer
 • Verkoopwijsheid heeft op 14 april 2023 geschreven:

  Als je korting nodig hebt om je spullen te verkopen, dan zijn je spullen niet goed genoeg.

  Reageer
 • Simple heeft op 14 april 2023 geschreven:

  Twitter is bleeding money and Musk has put up Tesla cashflow to secure his loans. Therefore he needs to get cash in – and quickly. As Tesla has been surpassed commercially in many of their early boom markets, such as NL (hefty declines YoY from 2019), the only way to achieve this is by dramatically cutting prices. This indeed cripples their once famous margins.

  • Maarten heeft op 20 april 2023 geschreven:

   En ondertussen maakt Tesla nog steeds miljarden nettowinst. En dat is, lieve kijkbuiskinderen, meer dan alle andere doen.

   Ze zitten daarbij ook op 20 miljard aan cash waar de anderen alleen maar gigantische schulden hebben.

   • Hans heeft op 3 mei 2023 geschreven:

    Inderdaad, ze hebben marge waar anderen verlies maken op EV’s.

    De chinezen komen nu met hun modellen en zetten net als Tesla de traditionele merken geheel buitenspel.

    Reageer
   Reageer
  • Fabian heeft op 14 april 2023 geschreven:

   Een kat in het nauw dus. Dat die egotripperij rond Twitter Tesla zo kan beschadigen zeg…

   • Holger heeft op 17 april 2023 geschreven:

    Wat een complete onzin, Twitter en Tesla zijn 2 verschillende bedrijven!

    • @Holger heeft op 17 april 2023 geschreven:

     Musk heeft allerlei onderpanden moeten geven voor zijn leningen om Twitter te kunnen kopen. Zijn persoonlijke aandelen in Tesla zijn daar een groot deel van.

     Reageer
    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)