Voordat je boze reacties gaat plaatsen: ja, dit plan klinkt inderdaad zeer onfatsoenlijk – maar Tesla moedigt het zelf aan. In Amerika kun je namelijk een gratis proefrit van zeven dagen maken in een Tesla Model 3, Model S of Model X. Na maximaal 1.600 kilometer kun je ‘m weer inleveren zonder dat hier kosten aan verbonden zijn.

Hoe regel je een gratis Tesla?

Je bestelt een nieuwe Tesla via je smartphone. Volgens het merk duurt het configureren en bestellen niet langer dan een minuut. Zodra de auto geleverd is, heb je zeven dagen bedenktijd, waarna je ‘m kosteloos weer inlevert. Misschien dat je wel een inwoner van Amerika moet regelen om de bestelling te plaatsen, maar dat kun je leren van Catfish op MTV.

Tesla zegt: ‘Je kunt er letterlijk een paar honderd mijl mee rijden voor een weekend-roadtrip met vrienden en hem daarna gratis retourneren.’ Dat klinkt wat ons betreft als een vrijbrief om een gratis Tesla voor een roadtrip door Amerika te regelen. Het merk is ervan overtuigd dat je dat toch niet doet, omdat de auto enorm bevalt en je ‘m sowieso wilt houden.

Waarom dit zo oer-Nederlands is

Waarom we weten dat dit enorm zou aanslaan in Nederland? Omdat hier de term ‘selfieshopper’ een deelnemer voor het Woord van het Jaar 2018 was. De selfieshopper is ‘iemand die bij internetwinkels kleding bestelt om er een selfie in of mee te maken (voor social media), waarna hij of zij het product terugstuurt naar de leverancier’. Waar een klein land groot in kan zijn…

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie