Cyberpunk 2077 demonstreert waarom het zo gigantisch lang duurt om een grote openwereld-game te maken. Of eigenlijk: wat er gebeurt als je er nét niet genoeg tijd in steekt. Maar bovenal bewijst de bèta verpakt als volwaardige game dat single-player nog lang niet dood is. Want ondanks alle bugs is het een bijzonder tof spel. En met Cyberpunk nog een hoop andere games, zoals God of War, Assassin’s Creed en Spider-Man. Rockstar Games, de ontwikkelaar van GTA, heeft dat ook in de smiezen.

Want dat is de kritiek op GTA op dit moment. Alle focus ligt op GTA Online en all the single ladies (m/v) vragen zich af waar hun nieuwe content blijft. Deze spelers vrezen ook voor het aankomende deel. Wordt die game volledig online? In een interview met Tarek Hamad van Rockstar vraagt het Britse GQ Magazine of de ontwikkelaar ‘single-player-verhalen’ blijft vertellen, waarbij ze doelen op GTA 6. ‘Absoluut’, is het volmondige antwoord van Hamad. Hij denkt dat multi- en single-player steeds meer met elkaar verweven raken: ‘Ik denk dat je dat nu kunt zien met GTA Online en ik denk in de volgende stappen dat we meer single-player-elementen injecteren.’

Hoe zit het dan met GTA 6?

Dat weet niemand. Het artikel van GQ laat het lijken alsof ze een vraag stellen over de single-player van GTA 6, maar als je goed leest is het een open vraag. De waarheid is dat Rockstar nog niets losliet over het vervolg op GTA 5. Het kan echt nog jaren duren. Je weet ook zeker dat ze bij Rockstar een wijze les halen uit de misère van Cyberpunk. Voor nu komt de ontwikkelaar eerst nog met een opgepoetste versie van het vijfde deel voor de nieuwe generatie consoles. Die cashcow is nog lang niet uitgemolken, helaas.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie