Hoewel de meeste huishoudens nog geen virtual reality-bril hebben liggen, is dit tot wel een kleine droom die uitkomt. Tenminste, als de uitvoering goed is. Rockstar Games werkt samen met VR-brillenboer Oculus aan een virtual reality-versie van GTA San Andreas. Met de bril op je knar en twee controllers in je handen kun je vrij rondrijden en rondlopen in de op één na grootste GTA-wereld.

‘Krijg een nieuw perspectief op Los Santos, San Fierro en Las Venturas terwijl je (opnieuw of voor de eerste keer) een van de meest iconische open werelden van gaming ervaart,’ zegt Oculus. Het bedrijf is onderdeel van Facebook en verkoopt een VR-set voor ongeveer 350 euro. Deze virtual reality-bril werkt helaas alleen met een pc. Over plannen voor een VR-modus op de PlayStation is nog niets bekend.

Originele 3D-trilogie GTA komt dit jaar

Wanneer San Andreas VR uitkomt, is nog niet bekend. Wel weten we dat Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition dit jaar nog komt. Voor deze heruitgave heeft Rockstar Grand Theft Auto 3, Grand Theft Auto Vice City en Grand Theft Auto San Andreas helemaal opgepoetst voor de Xbox One en Series X, PS4, PS5 en Nintendo Switch. Daarnaast komt de collectie naar Android en iOS in 2022.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie