Iedereen die naar de jaarcijfers van Rockstar en Take-Two keek, kon wel invullen dat er uiteindelijk een nieuw deeltje van GTA zou komen. Toch was de recente bevestiging dat de game er echt ging komen wereldnieuws. Maar sinds de schokkende aankondiging dat een van de meest winstgevende games ter wereld een vervolg krijgt, is het nieuws weer opgedroogd.

Gelukkig zijn wij ook niet vies van wat geroddel over GTA 6 op z’n tijd. Zoals gebruikelijk is dit weer een slecht onderbouwd en niet te checken gerucht, dus neem het met een soeplepel zout en beschouw het als voorpret. Ene MattheusVictorBR meldt op Twitter dat hij iets weet over de muziek in de nieuwe GTA. Op zichzelf niet heel interessant, maar de muziek zegt wel iets over het jaartal waarin het verhaal zich afspeelt.

In welk jaartal speelt GTA 6 zich af, volgens het lek?

Volgens Mattheus mogen we straks luisteren naar Domino Dancing van de Pet Shop Boys, Odessa van Caribou, Disparate Youth van Santigold en het nummertje Numb van Rihanna en Eminem. Het lied van de Pet Shop Boys komt uit 1988, maar het nummer van Rihanna en Eminem komt bijvoorbeeld uit 2012. Hierdoor zou je kunnen invullen dat GTA 6 zich afspeelt in de moderne tijd. Of in ieder geval rond dezelfde tijd als GTA 5.

Muziek speelt altijd een belangrijke rol in GTA. Iedereen die Vice City speelde, kan alle nummers nog meetetteren. In de recentere updates wisten de makers van de game zelfs Dr. Dre te strikken voor een rolletje in de game. Of er in GTA 6 weer rolletjes zijn weggelegd voor bekende artiesten, is niet bekend. Volgens hardnekkige geruchten speelt de nieuwe GTA zich wel weer af in Vice City, de fictieve evenknie van Miami.

Overigens zou het ook zo kunnen zijn dat de game zich in meerdere periodes afspeelt. Bijvoorbeeld dat je begint in de jaren tachtig met wat missies. Uiteindelijk lijkt het ons het meest logische, ook met het oog op online, dat het grootste deel van het verhaal zich afspeelt in de moderne tijd. Ook in verband met DLC en toevoegingen zoals vliegende motorfietsen of moderne auto’s.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear