Zonder enige arrogantie durven we te stellen dat onze racecarrière in de lift zit. Laatst wonnen we nog een race in Little Seoul met onze Comet S2. Zegt dit je nu niets; we hebben het over onze virtuele racecarrière in Grand Theft Auto V. Blijkbaar kun je GTA-skills prima vertalen naar het echte leven, zo bewijzen medewerkers van gameontwikkelaar Rockstar.

Ben Lyons is de technische directeur van Rockstar North, de makers van onder meer de GTA-reeks. Lyons en zijn team zorgen voor de wegligging van de voertuigen in GTA. Dat lukt goed. Tot op de dag van vandaag komen er updates met nieuwe auto’s die allemaal anders aanvoelen. De autowereld beviel Lyons wel waardoor hij dacht ‘wat als ik probeer om in het echt met auto’s te gaan racen?’

De GTA V-collega’s winnen op de Ring

Lyons trommelde wat collega’s op en richtte het Rockstar Racing Team op. Samen kochten ze een BMW 3-serie en ze begonnen eraan te sleutelen. Het doel van de collega’s: meedoen aan de 24 uur van Nürburgring. Na wat afstandsraces in Schotland om ervaring op te doen, deden ze dit jaar eindelijk mee met het etmaal op de Groene Hel.

‘Het is zo’n speciale plaats. Wanneer je er in het donker rijdt, zie je alle fans met hun grote vuurkorven zitten. Ze spelen er Duitse technomuziek en je kunt de brand en worstjes ruiken’, zegt Lyons tegen The Washington Post. Met succes, want het team won de race in de V4-klasse. Oké, er doen drie teams mee in die klasse, maar toch kwamen ze eerder over de lijn dan twee concurrerende auto’s.

Er blijven updates komen van GTA V

De overwinning was deels te danken aan een tactische keuze van de bestuurders: ‘Onze bijrijder kwam uit de auto toen het heel erg regende en zei ”Ben, ik weet dat het regent hier, maar de rest van de baan is droog, dus doe er géén regenbanden onder.”‘

Grand Theft Auto is na bijna tien jaar nog steeds actueel, iets dat Lyons niet had verwacht: ‘Ik kan de levensduur gewoon niet geloven. We houden van onze community en het voelt speciaal om mensen blij te maken.’ Met een beetje geluk passen ze alle nieuwe kennis toe voor GTA 6, en wordt het nog meer een game voor autoliefhebbers.

Fans van de game maken zich klaar voor het nieuwste deel, maar voor het zover is, blijven er updates komen in GTA Online. ‘Dat is iets dat we zullen blijven doen in de toekomst’, belooft Lyons.

Reacties

  • Ron heeft op 23 december 2022 geschreven:

    Ze doen in gta5 meer fout dan goed met de auto’s. Rare handeling flags en het klasse systeem is niet goed, te veel auto’s per klasse en je kan er maar met een paar van wonnen.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)