Bind je kinderen aan een paal en kijk acht keer uit bij het oversteken, want de gevreesde Gumball Rally komt naar Amsterdam!
 
Nog nooit van de Gumball Rally gehoord? Dat geloven we niet. Sinds 1999 maakt deze 3.000 mijl lange wegrace één keer per jaar ergens ter wereld het asfalt onveilig. Tientallen hevig bestickerde supercars, sommige bestuurd door zeer bekende wereldburgers, vliegen je om de oren terwijl ze elkaar van tussenstop naar tussenstop achtervolgen. Het is een acht dagen durende high, overdag van benzinegeur en ’s avonds van champagne, die rijkelijk vloeit in de prestigieuze hotels, waar de muziek niet stopt tot de laatste deelnemer in de vroege uurtjes weer is vertrokken.

De Gumball is wel vaker door Nederland en België getrokken – voor het laatst in 2007 – en dit jaar is het weer zo ver. Op de eerste dag van de rally, die dit jaar van Londen naar Scandinavië en via vliegtuigen naar New York loopt, doen de Gumballers Amsterdam aan. Daar is het Waterlooplein gereserveerd als parkeerplaats voor de 120 exotische auto’s die ze meebrengen. De organisator van de rally, Maximillion Cooper, zou dit jaar zelfs in een Spyker C8 LM85 rijden, maar heeft op het laatste moment besloten om toch voor een Morgan AeroMax te gaan.

Ook voor publiek is er uiteraard plaats ingeruimd, dus zorg dat je erbij bent om te genieten van de vele motorgeluiden, burnouts en strak geklede versierdames. Misschien spot je zelfs wel een paar celebrities, zoals Tony Hawk, David Hasselhoff, Xzibit, Jodie Kidd of Michael Madsen. Of een paar undercover TopGear Nederland-redacteuren in vermomming, want wij kunnen dit feestje op ons turf natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan. We verwachten dat de eerste auto’s rond 19:00 uur op het Waterlooplein zullen verschijnen. Als ze tenminste een beetje doorrijden. Meer informatie over de Gumball Rally vind je op gumball3000.com.

Update: check ons videoverslag (deel 1 en deel 2)!

Reacties

Meer van TopGear