Hakim Ziyech mocht iets meer dan een week geleden de sleutels van zijn bedrijfs-Mercedes inleveren toen hij voor het laatste de deur achter zich dichttrok bij Ajax. De voetballer uit Dronten – die nu bij Chelsea FC balletjes trapt – vond het blijkbaar het perfecte moment om in een Audi te stappen. Bij VDM Cars kocht hij een van de 125 Audi RS 6-R’s van Abt. Het gelimiteerde model begint populair te worden in Nederland – die van Hakim is al minimaal de vierde.

De auto lijkt op Nederlandse platen te staan, waardoor de totaalprijs inclusief belastingen zo rond de 320.000 euro moet uitkomen. De auto zou daarmee duurder zijn dan de Lamborghini Urus die hij vorig jaar kocht. In de Audi ligt dezelfde 4,0-liter V8 als in de Urus, maar dan iets gekieteld. Zoals bij de meeste RS 6-R’en in Nederland is de lak zwart. Het exemplaar van Hakim Ziyech herken je aan de blauwe remklauwen.

Hoe snel is de Abt Audi RS 6-R van Hakim Ziyech?

De V8 gaat door wat ingrepen van Abt van 600 naar 740 pk en van 800 naar 920 Nm. De nieuwe 0-100-tijd is een bloedsnelle 3,2 seconden, wat 0,4 seconden minder is dan het origineel. De topsnelheid groeit met 15 km/u naar 320 km/u. Daarnaast neemt Abt de volledige buitenkant onder handen met koolstofvezel. Vanbinnen gaat de tuner aan de slag met leer en alcantara om de RS 6-R een onderscheidend interieur te geven.

Update: Hoewel het bericht van de RS 6 gisteren pas op Instagram verscheen (bij zowel Ziyech als VDM), is de auto niet compleet nieuw. VDM vult aan: ‘Hij heeft de auto al sinds januari. Het was een van de eerste nieuwe RS 6’en in Nederland. Deze heeft hij laten ombouwen. Hij heeft de Urus niet ingeruild, die heeft hij erbij.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)