Elk jaar organiseert de Stichting Heartbeat in samenwerking met het raceteam Hartrijden een onvergetelijke dag voor jonge hartpatiëntjes en hun familie: de HeartRace Circuitdag. Op dinsdag 28 augustus is het weer zo ver: dan staat het circuit van Zandvoort in het teken van dit prachtige initiatief.

Vele vrijwilligers verschijnen aan de start met snelle auto’s – van henzelf of beschikbaar gesteld door importeurs – om de patiënten en hun naaste familieleden mee te nemen over de duinen van Zandvoort. Zij worden deze dag bijgestaan door tv-presentator Rob Kamphues, die zelf voormalig hartpatiënt is, en door GP2-coureur en Formule 1-testrijder Giedo van der Garde.

De dag gaat van start met allerlei activiteiten voor de kinderen, waarna om 16.00 uur het programma wordt afgetrapt met een verplichte rijdersbriefing. Vervolgens wordt er tussen 17.00 en 21.00 uur gereden. Behalve in de zogenoemde puppyrondes voor de allerkleinsten (maximaal 80 km/u) zal de vaart er natuurlijk wel goed in zitten.

Kom eens een kijkje nemen en de racegeur opsnuiven als je in de buurt bent! Klik voor meer informatie door naar de site van de Stichting Heartbeat.

Reacties