Huil maar zachtjes met ons mee. Het merk dat de eerste supercar bouwde, denken we, en naam maakte als tovenaar met V12- en V10-motoren is zijn magie een beetje kwijt. De grote baas van Lamborghini, Stephan Winkelmann, heeft bekendgemaakt dat alle Lamborghini’s met alleen verbrandingsmotor uitverkocht zijn. De orderboeken van de Huracán en Urus zijn tot aan volgend jaar helemaal vol. Vanaf dan moet iedere Lambo die van de productieband rolt, een hybride zijn.

Winkelmann bevestigt het nieuws aan de Duitse krant Die Welt. Lamborghini gaat vanaf 2024 werken aan plug-in hybrides. Daarvoor investeert het Italiaanse merk met Duitse moeder 1,8 miljard euro. Eerder vertelde Winkelmann al dat aan het einde van 2024 de hybride Urus en Huracán worden onthuld. Tot die tijd moeten geïnteresseerden het met een Revuelto doen als ze een hybride Lambo willen. En ook daar moet je snel bij zijn, trouwens.

Hoe ziet de toekomst van Lamborghini eruit?

Winkelmann verwacht dat de hybride Lamborghini’s die nu te koop zijn aan het einde van 2025 zijn uitverkocht. Vervolgens zouden in 2028 de eerste vol-elektrische Lamborghini’s op de markt moeten komen. Dit wordt een compleet nieuw model waardoor het gamma straks bestaat uit een EV, de Urus, de Huracán en de Revuelto. In 2029 heeft Lamborghini een update gepland staan voor de Urus.

Advertentie

Reacties

  • Maarten heeft op 8 juli 2023 geschreven:

    Mede mogelijk gemaakt door Tesla toen ze in 2013 de eerste model S EV op de wereld zette. 20 jaar later en iedereen die niet volgt wordt snel irrelevant.

    Zelden zulke disrupties op een bestaande markt gezien, past in het rijtje, Blackberry, iPhone, Netflix, Whatsapp, digitale fotocamera’s.

    Ga mee, of ga failliet.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie