Mocht je het nog niet weten, dit jaar is de zeventigste verjaardag van Ferrari. De jongens in Maranello besloten daarom om het museum een likje nieuwe verf te geven, een beetje uit te breiden en het te vullen met de meest bijzondere, snelste en mooiste steigerende paarden die ooit uit de fabriek zijn gekomen. Deze worden gebruikt voor twee gloednieuwe tentoonstellingen.

De eerste is genaamd ‘Under the Skin’. Dit is een samenwerking tussen Ferrari en het London Design Museum. Zij hebben samen de oudste auto’s, ontwerpen en tekeningen uit de archieven gehaald. Zo laten ze zien hoe het merk zich in de loop der jaren ontwikkeld heeft.

De tweede tentoonstelling heet ‘Infinite Red’. Hier viert Ferrari haar 70 jaar met gelimiteerde edities van auto’s voor zowel het circuit als de openbare weg. Hier zitten ook een aantal zeer succesvolle Formule 1-auto’s bij. Van de 500 F2 van Alberto Ascari tot de F2008 die het constructeurskampioenschap heeft gewonnen: het staat er allemaal.

Voor de iets jongere fans is er ook genoeg te zien. De Ferrari F50, de Enzo, een LaFerrari Aperta en een FXX K zijn hier ook te vinden. Het museum is simpelweg een ruimte waar ongelooflijk veel mooie en bijzondere Ferrari’s in een ruimte staan. Daar is zeker niks mis mee. Dus klik door de galerij en zie welke iconen nog meer aanwezig zijn in het Ferrari museum.

Foto’s: Mark Riccioni

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear