Ten opzichte van de vorige generatie Audi RS 6 Performance mist de nieuwste Audi RS 6 vijf hele paardenkrachten. We kunnen ons niet voorstellen dat iemand zich daaraan stoort – zeker aangezien de nieuwe meer Nm’s heeft en sneller is – maar mocht dat toch zo zijn, is hier de oplossing. De HGP Audi RS 6 is in alle opzichten krachtiger en sneller dan zijn voorganger. Handig voor wie niet op de nieuwe RS 6 Performance wil wachten.

HGP verbouwt het inlaattraject rigoureus en hangt de Audi RS 6 aan de laptop. Wat rollerbanksessies later noteren ze een nieuw vermogen van 786 pk en een koppel van 1.061 Nm, dat was ooit 600 pk en 800 Nm. Aan Oli van MotorOli (handig, ouders die bij het kiezen van de naam al rekening houden met de toekomstige YouTube-carrière van hun kind) de eer om de auto uit te laten op de Autobahn. Hij hangt een meter van RaceLogic in de Avant om de boel te timen.

De 0-100-tijd slinkt met 0,5 seconden en de tune neem een hap van 1,6 seconden uit de 100-200-tijd, die nu 6,8 seconden is. De topsnelheid ligt nu boven de 330 km/u. In Duitsland kost de kit je 9.900 euro inclusief inbouw en TÜV-keuring. HGP klust ondertussen verder aan een zogenoemd Stage 2-pakket, waarbij het vermogen nog verder groeit. Hierbij verbouwen ze onder meer de turbo’s. Hierover hoor je meer in de laatste minuten van de video.

HGP Audi RS 6 doet 786 pk en 1.061 Nm

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)