Een Porsche Panamera GTS is typisch zo’n auto waarvan wij zeggen: leuk, niets meer aan doen. Tuner HGP is het daar niet volledig mee eens. Zij verhogen het vermogen van de V8 van 480 pk naar ruim 960 pk. De topsnelheid verleggen ze hiermee naar meer dan 350 km/u. Dit was ooit gewoon 300 km/u. Als HGP een auto klaar heeft, dan bellen ze vaak Oli om er een testrit mee te maken. Hij knoopt dan een GoPro op z’n hoofd en monteert een snelheidsmeter (de teller in de Porsche gaat maar tot 330 km/u) op het dashboard.

Op de Duitse Autobahn tikt Oli net de 350 km/u aan wanneer hij rechts een Volkswagen Transporter-busje ziet van de Polizei. En op zo’n moment zou bij iedereen de twijfel even toeslaan (‘weet ik wel zeker dat ik hier zo hard mag rijden?’). Zelfs als de snelheid niet zou mogen, was de politie waarschijnlijk niet snel genoeg om het kenteken te noteren. Bijhouden gaat ze al helemaal niet lukken. Hoe dan ook: hiermee is het bewijs geleverd dat deze Panamera 350 haalt. Probeer het dus maar niet na te doen.

Met 350 km/u de Polizei passeren (10:52)

Reacties

 • Ton heeft op 11 mei 2023 geschreven:

  Heb zoiets gezien in Duitsland 2 autos aan het racen. 5 kilometer later alles in puin en een dooie bij gevallen. Ik zachtjes ertussen door, en bekijk het maar

  Reageer
 • Harry heeft op 5 maart 2021 geschreven:

  Auto in beslag nemen👍gelijk de schredder in.. hij rijbewijs in de versnipperraar doen.. klaar.
  En verplicht in een ziekenhuis minimaal 2 maanden op de afd . Ehbo .. bloed opruimen, etc.
  En een fikse boete..paar duizend euro.. goed voor auto ongevallen slachtoffers.👍 Wie weet of ie zich dan als voetganger nog zo zal zich gedragen.

  Reageer
 • Auto Vroom heeft op 4 maart 2021 geschreven:

  Fijn om te zien dat er een timestamp is toegevoegd aan de video, kunnen andere van leren.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)