De finalisten van de Ferrari ‘Top Design School Challenge’ zijn bekend. Blader gerust even door deze plaatjes om te kijken wat er over 25 jaar aan de muur van je zoontje hangt.

Vergis je niet: de auto’s op deze plaatjes zijn niet het werk van creatieve studenten met te veel vrije tijd. Ze zijn een reactie op een vraag van Ferrari zelf aan belangrijke ontwerpinstituten overal ter wereld: hoe ziet de Ferrari van 2040 eruit?

Mocht je dit als heel erg verre toekomstmuziek vinden klinken: denk eens even terug aan wat Ferrari 25 jaar geleden bouwde. De F40, bijvoorbeeld. Ja, zo snel gaat een kwarteeuw voorbij.

Het merk ontving zo’n 50 verschillende ontwerpen waaruit vervolgens een selectie werd gemaakt. De twaalf finalisten komen van vier verschillende scholen uit Pforzheim, Detroit, Valenciennes en Seoul en dingen mee naar twee verschillende prijzen: de Gran Premio overall-winst (bepaald door een jury van deskundigen waaronder Sebastian Vettel, Paolo Pininfarina, Nick Mason en Jay Kay) en de Premio Speciale, die via een online poll wordt bepaald en waarover jij dus mag meebeslissen.

De auto’s op volgorde van de plaatjes hierboven:

 1. 422 Dualità (Hochschule Pforzheim)
 2. Parabolica (Hochschule Pforzheim)
 3. FL (Hochschule Pforzheim)
 4. FuTurismo (College for Creative Studies)
 5. Intervallo (College for Creative Studies)
 6. Duo (College for Creative Studies)
 7. Manifesto (ISD Rubika)
 8. Vision F900 (ISD Rubika)
 9. F247 (ISD Rubika)
 10. ViventeRossa (Hongik University)
 11. Etereo (Hongik University)
 12. de Esfera (Hongik University)

 

Reacties

Meer van TopGear