Bestond er maar een gangbaar alternatief voor het fietsapparaat in de sportschool. Een manier om te fietsen zónder naar de sportschool te gaan, misschien zelfs buiten. We kunnen louter hopen dat de wetenschap ooit dat punt bereikt. Dus totdat de deuren van het zweetpaleis weer opengaan, ben je overgeleverd aan de hometrainer, en dat kan best snel saai worden. Gelukkig zijn er genoeg andere mensen met een korte aandachtsspanne, maar dan wel met het vermogen om er iets mee te doen.

Ene Nestor Matas fietste daarom deze mod voor GTA in elkaar, waarbij je je hometrainer kunt koppelen aan de grote digitale wereld. Door op de hometrainer te trappen, fietst het mannetje in GTA. De weerstand van de hometrainer wordt hoger wanneer je bijvoorbeeld heuvelopwaarts fietst. De mod heet GT Bike V en werkt met slimme hometrainers van bijvoorbeeld merken Tacx, Wahoo, Elite, Bkool, Kinetic of Saris.

Je kunt helaas niet sturen als je je hometrainer koppelt aan GTA V. De computer kiest zelf een route en volgens de maker is de kans heel klein dat je ergens tegenaan rijdt. Wel waarschuwt hij voor snelwegen, daar fietsen is niet zonder gevaar. Tevens uitstekend advies voor het echte leven. De mod is helaas nog niet speelbaar online, dus voorlopig moet je in je eentje het ritje op de fiets maken.

Hometrainer koppelen aan GTA V

Reacties

  • JeffreyTenThije heeft op 26 mei 2020 geschreven:

    Ik heb een klein gevoel dat het niet naar online komen zal, sinds graphics modificaties al niet toegestaan zijn.
    En toch, hoe lang zou het duren tot je van je fiets wordt weggeblazen door een langsvliegende raket

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)