Waarschijnlijk deelt deze Honda NSX behalve de looks geen enkel boutje of moertje met zijn inspiratiebron, maar tof is hij wel. Met de naam Honda NSX-Inspired EV Concept draaien de Japanners er ook niet omheen dat het hier om een NSX-body gaat met een ander onderstel.

De soort-van-NSX is volledig elektrisch en heeft een elektromotor per wiel. Dankzij torque-vectoring kan elk wiel onafhankelijk aangestuurd worden. Het is een vervolg op het elektrische prototype van de CR-Z, maar dan drie keer zo krachtig. Niet dat je veel hebt aan die informatie, want flauw genoeg willen ze bij Honda niet zeggen hoeveel vermogen de auto’s hebben. Dus.

Op 26 juni mag de elektrische NSX zich bewijzen op de Pikes Peak International Hill Climb. De legendarische heuvelklim is net geen 20 kilometer lang en de finish ligt op 4,3 kilometer hoogte. Elektromotoren zijn in het voordeel, want de ijle lucht op die hoogte is funest voor de performance van verbrandingsmotoren. De Honda NSX-Inspired EV rijdt mee in de Electric Modified-klasse.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear