Met de huidige NSX wilde Honda in een kleine niche duiken voor poenige eigenaren die een supercar zochten voor dagelijks gebruik. In grote lijnen wat de eerste Honda NSX ook deed: een supercar, maar dan praktischer en comfortabeler. Volgens Forbes komt er nu ook een snellere en extremere Honda NSX Type R aan.

De 3,5-liter twin-turbo V6 van de huidige NSX produceert 507 pk. Tussen het blok en de negenbak met dubbele koppeling is een borstelloze elektromotor ge­­monteerd met 48 pk en 148 Nm. Het totaalvermogen komt neer op 581 pk en de auto pronkt met genoeg rekenkundige capaciteit om NASA in verlegenheid te brengen.

De Honda NSX Type R zou 650 pk meekrijgen. Dat is 70 minder dan de McLaren 720S en de Ferrari 488 Pista. Forbes weet niet zeker of de Type R elektropower houdt, al lijkt ons dat wel zo logisch. Verder krijgt de Honda NSX Type R agressievere aerodynamica en een flinke spoiler. Een beetje zoals de NSX GT3 die je hierboven ziet.

Door alle techniek en de vierwielaandrijving weegt de reguliere NSX een forse 1.725 kilo. De Type R zal hier ongetwijfeld iets van af snoepen. Over snelheden zijn niets bekend. De normale NSX sprint in 2,9 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 307 km/u. Verwacht dat hij vóór de belastingen ongeveer 40.000 euro meer kost.

Reacties

  • NFS payback joop heeft op 29 mei 2019 geschreven:

    dat is nog eens een mooie Honda!!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)