De meest geduchte tegenstander op het circuit ben je zelf. Niets is lastiger dan enkele milliseconden van je beste prestatie af te scheren. Hier schuilt ergens een betekenisvolle metafoor voor het leven, we weten het zeker. Maar hoe dan ook: in een racegame helpt een ghost je met het verslaan van je eigen tijd.

In het echt moet je het gewoon doen met een stopwatch. Tenminste, als je geen Honda Civic Type R met mixed reality hebt. Een projector op het dak projecteert racedata en de ghost van een andere Honda op de voorruit.

In de onderstaande video racet coureur Graham Rahal niet tegen zijn eigen ghost. De tegenstander is gamer Peter Jeakins (aka TheSlapTrain op YouTube), die realtime meerijdt in Forza Motorsport 7. Het strijdveld is Road Atlanta Raceway. Wie is de snelste?

We zetten wel enige vraagtekens bij de authenticiteit van de video. De beelden van buiten de auto zijn sowieso geanimeerd (dat is logisch), maar de binnenkant is lastig te zeggen. Het idee is erg gaaf. Zo zou je met dezelfde techniek ook gemakkelijk racelijnen kunnen projecteren, bijvoorbeeld.

Honda projecteert racedata en ghost op voorruit

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)