De nieuwe Civic Type R treedt in de voetsporen van zijn voorganger. Jep, de Honda Civic Type R heeft weer het Nürburgring-record gebroken voor voorwielaandrijvers. Dat deed de Type R in een tijd van 7 minuten en 44,881 seconden. Het record wordt overgenomen van de Renault Mégane Trophy R. Die reed een rondje op de ‘Ring in 7 minuten en 45,389 seconden.

Voor VTEC-gekkies die de tijd van de vorige Civic Type R nog weten: inderdaad, het nieuw record is een seconde langzamer dan de oude Type R. Maar dat heeft een hele simpele reden. Honda vertelt dat de tijd van de nieuwe versie gereden is op het hele circuit van 20,8 kilometer ‘zoals gedefinieerd door het circuitmanagement in 2019.’ Toen de FK8 zijn record zette, werd het circuit van 20,6 kilometer nog gebruikt.

Lees ook: Dit zijn alle combinaties van de Nürburgring

Concurrentie van de Honda Civic Type R

Het halen van het Nürburgring-record met de Civic Type R is een knap staaltje werk van Honda. Zo is de Type R nu bijna net zo snel als een Porsche Cayman GT4, de Nissan GT-R uit 2010, een oude Audi R8 en de Pagani Zonda S uit 2002. Niet de minste auto’s.

In vergelijking met de oude Civic Type R is de wielbasis 35 millimeter langer gemaakt en een grotere spoorbreedte zorgt er samen met het multilink-ophanging op de achterkant voor dat er meer balans is in de auto. Ook is er meer downforce.

Wie gaat het Nürburgring-record van de Honda Civic Type R afpakken?

Het is nog maar de vraag of het record ooit naar iemand anders gaat. Vaak zijn de snellere elektrische auto’s vierwielaangedreven. Daarnaast zijn een hoop elektrische auto’s straks achterwielaangedreven. Misschien dat Renault (en dus Alpine) nog een gooi kunnen doen naar het record met een aangepaste Renault 5.

Honda Civic Type R pakt het Nürburgring-record

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)