Honda maakt veel dingen die geen auto’s zijn. Bijvoorbeeld motorfietsen, grasmaaiers, buitenboordmotoren en natuurlijk privéjets. Zoals deze HondaJet Elite – een stillere, efficiëntere en daarom verder vliegende versie van ‘s werelds bestverkopende ‘advanced light jet’.

Geavanceerde boel, dus. De HondaJet Elite vliegt 17 procent verder dan de reguliere HondaJet. Je komt op een tankbeurt 4.280 kilometer ver. Dat maakt het de zuinigste en verst vliegende jet in zijn klasse. De topsnelheid is 782 km/u en de maximale hoogte is 13,1 kilometer.

Honda sleutelde aan de twee motoren om ze stiller te maken, zodat het gemakkelijker is om tijdens de vlucht belangrijke deals te sluiten. Binnenin monteert Honda zeer comfortabel ogende leren stoelen en een speakerloos audiosysteem, zoals Honda het noemt. En een koffiezetapparaat. En een riem in het toilet.

De piloot krijgt een scala aan ingewikkelde besturingssystemen waar wij niets van begrijpen. Belangrijk is dat ze jou veilig naar de volgende landingsbaan brengen. De HondaJet Elite staat momenteel te stralen op de European Business Aviation Convention and Exhibition. Pakkende naam. Een reguliere HondaJet kost je al 4 miljoen euro. Hoeveel deze extra kost, is nog even niet bekend.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie