De Hyundai Kona Electric was altijd al een bijzondere verschijning, maar wel eentje die kopers wist te trekken. Het niet-Europees-gelijnde gebakje wist in Europa toch meer dan 53.000 mensen te verleiden. Daarmee is het een van de populairste elektrische auto’s op de markt. Zal dat dankzij of ondanks zijn smoelwerk zijn? Hoe het ook zij, Hyundai neemt de elektrische SUV onder handen. De Hyundai Kona Electric facelift blijft een onderscheidend ding, maar het geheel klopt wel wat beter.
Update: Heb je de nieuwe Hyundai Kona Electric voor 2023 al gezien?
De Hyundai Kona Electric facelift ziet er zelfs best gelikt uit. De neus is nu vrijwel helemaal afgesloten, waardoor het niet meer de ‘dichte versie van de open versie’ is. Het ontwerp is meer opzichzelfstaand. Hyundai kiest bewust voor een opvallende laadklep om ‘de uitstraling van het unieke front’ te behouden. De lengte van de Kona Electric groeit met 40 millimeter en de aerodynamica zou bovendien beter zijn.
Specificaties Hyundai Kona Electric facelift
De Kona Electric komt na de facelift in dezelfde twee smaken: een met een 39,2-kWh accu en een met een 64-kWh exemplaar. De actieradius is respectievelijk 305 en 484 kilometer. De grootste batterij levert zijn lading aan een elektromotor van 204 pk, de kleinere accu drijft een bescheiden elektromotor van 136 pk aan. De topsnelheid is 155 of 167 km/u, je mag zelf raden welke snelheid bij welke accu hoort. Het koppel is in alle gevallen 395 Nm.
Andere updates
Wie voor het 10,25-inch navigatiesysteem gaat, krijgt daar een net zo grote digitale cockpit bij. Voor de klanten met een 8-inch scherm is er nu Apple CarPlay en Android Auto. Daarnaast installeert Hyundai nog wat extra veiligheidsvoorzieningen en nieuwe connectiviteitsfuncties. De Hyundai Kona Electric facelift komt in de zomer van 2021. De prijzen zijn niet bekend, maar verwacht dat ze niet veel afwijken van de huidige bedragen. De 64-kWh versie kost in Nederland minimaal 36.796 euro.
Kijker heeft op 13 november 2020 geschreven:
De voorkant is nu glad gemaakt, de zijkant heeft alleen maar vouwen en de achterkant zoveel horizontale lijnen dat de auto meer onderkinnen heeft dan Erica Terpstra. Dit is een schoolvoorbeeld van een rommelig ontwerp. Dat is jammer want Hyundai laat zien dat ze zowel op elektrisch vlak als waterstof in de kopgroep zitten.
Remon heeft op 11 november 2020 geschreven:
Bijzonder dat jullie het uiterlijk vinden kloppen. Van de zijkant lijkt het aan de achterkant alsof er twee auto op elkaar zijn geplaatst. Echt geen gezicht deze ‘auto’.
YW heeft op 11 november 2020 geschreven:
Dus dat! Was ook mijn eerste gedachte
John heeft op 12 november 2020 geschreven:
Ik ben het hier totaal niet mee eens. Ik vind deze gefacelifte versie mooi om te zien. Mooier dan de huidige versie. Als de prijzen gelijk zijn met de huidige, dan weet ik nu al welke auto ik moet gaan kiezen als ik elektrisch wil gaan rijden.