Hyundai, wat doe je ons aan? Wederom presenteer je een concept die nog dikker is dan het achterwerk van een bepaalde talentloze celebrity. En wederom is het een dode mus, want de Hyundai RN30 Concept gaat er nooit komen.

De Hyundai RN30 heeft een 2,0-liter benzinemotor met een joekel van een turbo. Om te zorgen dat de boel niet uit elkaar klapt, is het blok gesmeed in plaats van gegoten. Het resultaat is 380 pk en 451 Nm. Omdat een voorwielaandrijver binnen twee seconden verstopt zou zijn in een pak rook, krijgt de Hyundai RN30 vierwielaandrijving.

Veel van de aerodynamische onderdelen die je ziet, zijn van Carbon Fiber Reinforced Polymer (CRFP). Lekker licht dus. Het studiemodel is 30 millimeter breder dan de Hyundai i30 en 84 millimeter lager. Het interieur lijkt op de verste verte niet meer op de Hyundai i30, waar de auto op gebaseerd is. Dat maakt onze hebberigheid alleen maar groter.

Kom de Hyundai RN30 écht niet naar de openbare weg?

Kijk er eens naar. Wat denk je zelf? De Hyundai RN30 is een studiemodel voor het nieuwe N-label. Zie het als het GTI of AMG van Hyundai. De N-modellen worden ontwikkeld in Namyang en de Nürburgring. Het N-logo staat voor een chicane op een circuit. Het blauwe monster dat momenteel verlangen in je opwekt, gaat er niet komen. De Hyundai i30 N wel, en die komt ergens volgend jaar.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie