Heb je je weleens afgevraagd waarom de bekleding in OV-bussen er altijd zo oubollig uitziet? Het blijkt dus dat de psychedelische bekleding vlekken en andere schmutz moet verbergen. Moeilijke algoritmes bepalen de patronen die je hersenen laten geloven dat je stoeltje schoon is. Als je ooit nog eens met het OV wilt, laat je blacklight dan vooral thuis. Bij deze Tesla Model 3 ligt het net even anders – of je moet hem willen inzetten als taxi. Eerlijk is eerlijk, ergens heeft het ook wel wat, toch?
Het is beter dan de twee standaard interieurs van Tesla, waarin je wordt beperkt tot zwart of wit. Het Bulgaarse Vilner zag dit gat in de markt en bedacht, zoals zij het noemen, ‘een symbiose van vorm en functie die overeenkomt met de hogere academische klasse van schone kunsten’. Dat is al een geweldig verkooppraatje, maar daar houdt het niet op. Het interieur van deze Tesla Model 3 is handgemaakt en verruilt de standaardafwerking door een kakofonie van verschillende stofjes.

Wol, leer en hout: het kan allemaal

Het turquoise deel is van wol en bedekt het grootste gedeelte van de stoelen en rugleuningen. Een vergelijkbare kleur, ‘maar met een zachtere nuance’, bedekt het paneel naast de armsteun op de deur, de middenconsole en het zonnescherm. Om een ‘warme koperen tint’ te creëren heeft Vilner de stoelen, hoofdsteunen en bovenste delen van de middenconsole van leer gemaakt. Het scherm lijkt nu nog meer te zweven door de nieuwe materialen op het dashboard. ‘Dit alles geeft een typische auto van het digitale tijdperk een onvervalste verfijning, kenmerkend voor lang vervlogen tijden, gevuld met sereniteit en idealisme’, zegt Vilner. Misschien even minder lijmdampen inademen. Maar goed, zolang de doelgroep het goed vindt klinken en er graag de pensioencenten voor neerlegt, werkt het.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)