Je kijkt naar de Jaguar F-Pace facelift, die een strakker en zelfverzekerder uiterlijk moet hebben. Hoe ze dat doen? Door hem een grotere bobbel te geven – niet onze woorden. Deze bredere ‘power bulge’ vind je op de motorkap, die nu helemaal tot de grille doorloopt. Hierdoor loopt er geen lelijke kier over de breedte van de motorkap meer. Iets wat je misschien nooit op was gevallen, maar iets dat je nu niet meer kunt ontzien. De blauwe hieronder is de Jaguar F-Pace vóór de facelift.
De opfrisbeurt is bijzonder geslaagd, als je het ons vraagt. De minimale ingrepen hebben een groot resultaat voor het algehele voorkomen. En het was al geen onaantrekkelijke SUV. De koplampen zijn 10 millimeter slanker en de knipperlichten zijn nu dynamisch. Je weet wel, zoals Audi dat ook heeft. Het aanraakscherm is uit zijn omlijsting gebarsten en zweeft nu op het dashboard als 11,4-inch ding. De massagestoelen zouden breder moeten zijn, het interieurfilter is beter en er is nu een pook voor de automaat, in plaats van een draaiknop. Updates gaan nu door de lucht en er is zelfs noise cancellation voor weggeluid. Plus het vierwielaandrijvingssysteem zou het liefst de achterwielen gebruiken. Dat is leuk.

Jaguar F-Pace facelift brengt een PHEV

Met de facelift voegt Jaguar de F-Pace P400e toe. Dit is een plug-in hybride met 404 pk en een elektrische actieradius van 33 kilometer. Het elektrokoppel helpt de stekker-SUV in 5,3 seconden naar de 100 km/u. Daarnaast biedt Jag een andere viercilinder benzine met 250 pk en zonder elektrospul. Daarbij is er een zes-in-lijn met 400 pk en een mild-hybride systeem. Dieselaars mogen een tweeliter met 163 of 204 pk kiezen. Voor wie iets meer wil is er een zes-in-lijn-diesel met 300 pk. Alle diesels zijn voorzien van een mild-hybride systeem. Alle motoren hangen aan een achttraps automaat. Een handbak is niet leverbaar voor de F-Pace. Prijzen volgen later

Reacties

  • Koen De Cock heeft op 15 september 2020 geschreven:

    De elektrische actie radius van deze nieuwe F-Pace is 53 kilometer en 33 miles. Niet 33 kilometer zoals in jullie artikel. Typfoutje?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)