We waarschuwden je al, zo’n twee jaar geleden, dat Lister de toch al niet zo langzame Jaguar F-Pace SVR een upgrade wilde geven. Ooit was het doel zelfs om de snelste SUV ter wereld te scheppen. Ze hebben die claim nu iets afgezwakt naar ‘de snelste en krachtigste SUV uit Groot-Brittannië’. Overigens is de Lister Stealth met een topsnelheid van 314 km/u wel sneller dan de Bentayga Speed, wat de snelste SUV ter wereld is, maar dan vergelijk je een productieauto met een gemodificeerd exemplaar.

Lister begint bij de 5,0-liter V8. Een nieuwe intercooler, een nieuw luchtintlaattraject en een nieuwe poelie voor de supercharger. Het nieuwe vermogen is een flinke 675 pk en 881 Nm. Genoeg voor een 0-96-tijd van 3,5 seconden. Net iets langzamer dan een Lamborghini Urus, maar dus wel met een hogere topsnelheid. Laten we niet blijven hangen in ‘de snelste dit’ of de ‘snelste dat’, dit ding is gewoon serieus snel. Plus Lister Steath is wel een toffe naam voor een SUV.

Het agressievere smoelwerk dankt de Lister Stealth aan koolstofvezel delen in de bumper, bredere wielkasten, een koolstofvezel diffuser en 23-inch Vossen-wielen. Het interieur leent het hexagonale patroontje van Lamborghini en zelfs de kleurstelling doet ergens denken aan de Huracán. Lister bouwt honderd exemplaren voor omgerekend 122.000 euro per stuk, exclusief belastingen. Oh, en je mag zelf wel de kleur kiezen voor het interieur en exterieur.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)