Los van een enkele Gallardo (Italië) of Lotus (Australië) zijn de meeste politieauto’s dodelijk saai. Of in ieder geval niet stijlvol. Omdat de mannen in het blauw ook wel eens goed voor de dag willen komen, zijn in de Britse Midlands tegenwoordig zeven Jaguar XF’s in dienst.

Dat ze eraan zaten te komen was een jaar geleden al aangekondigd, dus de snorrenmannen hebben al een tijdje last van slapeloze nachten. Maar eindelijk is het zo ver: de Diesel S-modellen, met 275 pk en 600 Nm (en 179 g/km CO2, voor de liefhebbers), zijn inmiddels voorzien van felle stickers en een lichtbak op het dak. Als ze nu stoute weggebruikers aan de kant dwingen, komen de bobby’s tenminste over als echte gentlemen.

Om de vloot van de Nederlandse politie wat op te kalefateren, stellen we de Mercedes C63 AMG voor. Ziet er gevaarlijk uit, en de file wordt een stuk leuker als deze er tussendoor buldert. Tja, we zouden ook wel voor een nationaal product kunnen gaan, maar met een Mitsubishi Colt dwing je nu eenmaal niet zoveel respect af.

Reacties

Meer van TopGear