Je dacht deze al gezien te hebben, niet? Dat klopt, maar niet helemaal. Eerder lieten we je renderings zien van de Hennessey Jeep Gladiator Maximus. Dit is het eerste tastbare exemplaar, te zien op de SEMA-beurs in Las Vegas en in de video hieronder. Om je geheugen op te frissen, geven we je nogmaals de verbluffende cijfers.

‘We wilden de ultieme Jeep Gladiator creëren’, legt bedrijfsbaas John Hennessey uit. Best aardig gelukt, denken we. Alleen al die motor: een 6,2-liter V8, aangejaagd tot meer dan 1.000 pk en 1.264 Nm. Deze immense kracht wordt naar de BFG offroad-banden gestuurd via een achttraps automaat. En dat zorgt voor een sprinttijd van 0 naar 96 km/u van 3,9 seconden.

Nieuwe onderdelen op de Hennessey Jeep Gladiator Maximus

De Maximus wordt geleverd met een roestvrijstalen uitlaatsysteem, zware aandrijfassen, nieuwe voor- en achterbumpers, 6 inch extra bodemvrijheid en een opgewaardeerd interieur van leer met Maximus-borduurwerk. Slechts 24 stuks van de Hennessey Jeep Gladiator Maximus gaan in productie, met elk een prijskaartje van 225.000 dollar. Je hoeft zelf geen Gladiator aan te leveren.

‘Onze Hennessey Jeep Gladiator Maximus is pure gekkigheid op vier wielen’, zegt Hennessey. ‘Welk ander voertuig kan ‘s ochtends met een KTM-crossmotor achterin naar de top van een berg klimmen en dan dezelfde dag 0 naar 100 km/u doen in vier seconden op een dragstrip?’ Tot dusver hebben we die vraag nog niet kunnen beantwoorden.

Hennessey Jeep Gladiator Maximus

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie