Ook Kia durft het aan om te midden van het Amerikaanse nieuwsgeweld een stevige primeur naar buiten te brengen: dit is de nieuwe C’eed Ceed!

Kia pakt het trouwens wel héél voorzichtig aan: één fotootje vanuit een vrij onfortuinlijk standpunt. Niets van de zijkant, achterkant, laat staan van het interieur. Ook verdere informatie schittert door afwezigheid, afgezien van wat verplicht pr-geronk over de ‘opvallende styling’, ‘ergonomische vormgeving’ en technische verfijning. In feite is de enige relevante mededeling dat de nieuwe Ceed in het tweede kwartaal van dit jaar al bij de dealer zal staan. Het zijn rare tijden: er zijn volledige specificaties en perspakketten van auto’s die nog een jaar of meer op zich laten wachten, maar van een auto die over een paar maanden in de Nederlandse showroom staat, weten we niets. Zucht.

Dan maar afgaan op die ene plaat: weinig wereldschokkend, zeker als je het vergelijkt met zijn (technische) tweelingbroer, de Hyundai i30, waarvan drie maanden geleden de eerste foto’s verschenen. Heel eerlijk gezegd: als je de neus afplakt, had je ons ook kunnen wijsmaken dat dit een Seat Leon of een Opel Astra was. Het oogt allemaal keurig netjes, daar niet van, maar het ontbeert ten enenmale die brandende ambitie die Kia tot nu toe aan de dag legde en die we juist wel waren gaan waarderen. Het had wel wat picanter gemogen. Oké, wellicht oordelen we te snel en moeten we de auto eerst in het echt zien, maar dat heeft Kia dan met die ene foto aan zichzelf te danken. Voorzichtig introduceren? Voorzichtige teleurstelling.  

 

Reacties

Meer van TopGear