Je herinnert je de Kia EV9 nog, nietwaar? Zo niet, snelle samenvatting: het is een groot, vierkant ding en in december zag je hem voor het eerst. Toen was het nog een concept, maar er is goed nieuws: hij gaat volgend jaar in productie. Het wordt een zevenzitter met drie zitrijen.

De aankondiging maakt allemaal deel uit van Kia’s meesterplan om tussen nu en 2027 elk jaar twee nieuwe elektrische auto’s te lanceren, waarbij het Zuid-Koreaanse merk ernaar streeft om in 2035 in Europa volledig elektrisch te zijn. De Kia EV9 moet volgend jaar in productie gaan.

Er is nog niet heel veel bekend

Dus wat weten we over de Kia EV9? Mechanisch nog niet veel, behalve dat hij zal staan op hetzelfde E-GMP-platform dat wordt gebruikt voor de EV6 en de Hyundai Ioniq 5. We rekenen op dezelfde accu van 73 kWh, maar dan wel met minder dan 480 kilometer actieradius. Gezien het formaat, snap je?

We kunnen de specificaties van de Kia EV9 een beetje raden

Je zou verwachten dat de aandrijflijnopties ook worden overgedragen, dus reken op een 0-100-tijd in de buurt van de zes seconden in de heftigste versie. De grote vraag is welke conceptfeatures je gaat terugzien in het uiteindelijke model. De glanzende auto uit het ruimtetijdperk die je in de bovenstaande galerij ziet, wordt geleverd met zelfmoorddeuren, intrekbare dakrails en zonnepanelen in de ventilatiekanalen van de motorkap. Streep die dingen maar weg.

De beheerder van het huishoudboekje bij Kia zal waarschijnlijk ook het 27-inch interieurscherm afwijzen. De camera’s op de plek van de buitenspiegels hebben nog wel een overlevingskans, aangezien Hyundai ze ook toepast. Maar we krijgen in ieder geval drie zitrijen. Zou je hem overwegen in plaats van de nieuwe Volkswagen ID. Buzz?

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie