Het was één van de grootste primeurs op de elektrische Audi e-tron, maar sindsdien hebben cameraspiegels bij het Duitse merk geen vervolg meer gekregen. Hyundai denkt dat zij er meer succes mee zullen hebben. Je kunt vanaf nu namelijk optioneel cameraspiegels op de Hyundai Ioniq 5 bestellen. Ook groeit de accu van de auto een beetje en kun je de accu voortaan voorverwarmen of -koelen.

Hyundai noemt het trouwens digitale buitenspiegels. Helemaal correct Nederlands zou zijn: camera’s in plaats van buitenspiegels. Ook de binnenspiegel kun je laten vervangen door een camera. ‘De digitale buitenspiegels verminderen de luchtweerstand en geven de bestuurder van de Ioniq 5 door middel van kleurendisplays aan de binnenzijde van beide voorportieren nog beter zicht naar achteren, zelfs bij slecht weer’, zegt Hyundai.

Iets grotere accu voor de Hyundai Ioniq 5

De optionele grotere accu van de Hyundai Ioniq 5 groeit van 73 kWh naar 77,4 kWh. Wat de nieuwe actieradius is, zegt het merk nog niet. Verwacht een kleine toename van de huidige 480 kilometer, zeker als je de digitale buitenspiegels neemt. Wat de camera’s op de zijkant moeten kosten, is nog niet bekend. De kleinere 53-kWh accu blijft hetzelfde.

De accu voorverwarmen

Een accu laadt het snelst bij een bepaalde temperatuur. Daarom krijgt de Hyundai Ioniq 5 nu preconditioning, iets wat veel andere elektrische auto’s al hebben. Stel je de navigatie in op een laadpunt, dan zorgt het systeem ervoor dat de accu op de ideale temperatuur is als je daar aankomt. Zo kun je gelijk met de optimale snelheid laden en ben je zo snel mogelijk weer onderweg.

De Hyundai Ioniq 5 met een iets grotere batterij en de cameraspiegels komt in de tweede helft van 2022 naar Europa. Voor die tijd zal de nieuwe actieradius bekendgemaakt worden. Er is nog geen nieuwe prijs gecommuniceerd. Helaas zijn er ook nog geen foto’s van hoe de digitale buitenspiegels er aan de binnenkant van de auto uitzien.

Reacties

  • In vergelijking heeft op 10 februari 2022 geschreven:

    Hij blijft lelijk en de actieradius blijft klein in vergelijking tot goedkopere concurrenten als de ID.4 en Enyaq.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)