Een auto die praat of zelfstandig rijdt, is al lang niet cool of bijzonder meer. KITT, ofwel Knight Industries Two Thousand, was vroeger juist om die redenen wél stoer. Gelukkig overleefde de tofheid van KITT de tand des tijds – en het is nog altijd een van de coolste vierwielers die ooit bestond. Raap daarom je centjes bij elkaar en breng een bod uit op deze perfecte KITT-replica.

Niet alleen lijkt hij als twee druppels water op de auto van Michael Knight, de knoppen in het interieur werken echt. Nee, een ski-modus is niet aanwezig en ook een turboboost-functie waarbij de auto springt, ontbreekt. Achter elke knop schuilt een geluidseffect, waaronder ook een stel geluidseffecten van de kwaadaardige KARR.

Waarom komt deze KITT-replica vandaan?

Volgens het kenteken kwam deze Pontiac Firebird uit 1985 in 1991 naar Nederland, waar hij omgebouwd werd tot KITT-replica. Vorig jaar werd hij geëxporteerd en nu staat hij in Antwerpen bij Moyersoen te wachten tot jij op 22 mei het winnende bod uitbrengt. Het openingsbod voor deze KITT-replica moet minimaal 4.200 euro zijn en morgen mag je het eerste bod uitbrengen.

KITT zoals je hem kent, had bijna niet bestaan. Pontiac had eigenlijk helemaal geen zin in Knight Rider. Pontiacs Sales Promotion Manager Jim Graham zag de serie niet zitten, het zou niet bij het merk passen. Een andere medewerker had echter zo veel vertrouwen in de serie, dat hij uiteindelijk met een hoop onderlinge afspraken een rits auto’s bij dealers weg kon halen.

In de serie kostte het Knight Industries 11 miljoen euro om KITT te ontwikkelen. De auto had een microprocessor, een achttrapsversnellingsbak, turbodrive en autopilot. De 0-100 tijd nam minder dan 0,3 seconden in beslag. In nog geen 4 meter kon de auto afremmen van naar 0 km/u. Deze kan dat helaas allemaal niet – wel liep de V8 minder dan 80.000 kilometer.

KITT-replica in actie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear